datum  onderwerp
11-02-2018
Concert Vrienden van de Nieuwe Kerk
De Vereniging Vrienden van de Nieuwe Kerk organiseert weer een mooi concert. Ditmaal treedt vocaal ensemble Sirius voor u op met een aantrekkelijk programma, variërend van lichte en klassieke muziek en popmuziek.
Aanvang 15.00 uur
Toegang gratis, vrije gift na afloop
Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerkhof 1 Groningen
11-02-2018
Ionaviering in de Doopgezinde Kerk te Groningen
Zondag 11 februari 2018 om 17.00 uur (2e zondag in de maand) is er een Ionaviering in de Doopsgezinde Kerk te Groningen. Dit seizoen houden we de vieringen aan de hand van de schilderijenreeks 'Creation'. De schepping van hemel en aarde en hij zag dat het goed was van kunstenares Henriette Alexander uit Driebergen. Een van de doordeweekse vieringen in de Abdij van Iona is een gebedsdienst voor heelwording. Tijdens onze vespers volgen wij deze liturgie. De vesper wordt verzorgd door Evert Jan Veltman en Hilda Scherphuis. Stef Tuinstra leidt ons op de piano door de liederen. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie/thee. 
18-02-2018
Cantate in de Lutherse kerk
Op zondagmorgen 18 februari (Invocavit) zingt het Luthers Bach Ensemble de bekende Passionscantate Sehet, wir gehn hinauf gen Jerusalem in de Lutherse kerk van Groningen.
Als solisten werken mee Antje van der Tak (sopraan), David van Laar (altus), Gerben Bos (tenor) en Henk Timmerman (bas). Het ensemble bestaat deze keer uit vier barokstrijkers waarbij de hobopartij wordt waargenomen door het nieuwe barok-orgel. De solisten fungeren tevens als koor.
Het geheel staat onder leiding van cantor-organist Tymen Jan Bronda.
Aanvang 10.00 uur
Entree: vrij (wel een collecte)
zie ook www.luthersbachensemble.nl of www.elgg.nl
18-02-2018
Choral Evensong
18 februari in de Nieuwe Kerk om 17.00 uur Choral Evensong. Muziek van o.a. Edward Elgar, Percy Whitlock, Daniel Rouwkema en Alexander L'Estrange. Met medewerking van Choral Voices en Mattijs de Vreugd onder leiding van Daniel Rouwkema. 
25-02-2018
Jazzvesper in Schoonheid met een Ziel
Met ingang van februari zullen op de vierde zondag van de maand experimentele jazzvespers worden gehouden. De diensten worden voorbereid met steeds een wisselende groep internationale studenten van de jazz-afdeling van het Prins Claus Conservatorium. De inhoud van de diensten wordt ontwikkeld vanuit een thema dat verbonden is met een bekende popsong. Zondag 25 februari is het thema ontleend aan de song van Leonard Cohen: There’s is a crack in everything. That’s how the light gets in.
De muziek in de diensten heeft een improviserend karakter. Daarnaast is er ook solo- en samenzang. De diensten zijn Engelstalig. Voorganger is studentenpastor Tiemo Meijlink.
Programma van de jazz-vespers:
25 februari There’s a crack in everything, that’s how the light gets in
25 maart I don’t know how to love him
22 april  Morning has broken
27 mei  What a wonderful world
Martinikerk in Groningen om 17.00 uur.

 

 Lees voor meer informtie Kerk in Stad!