datum  onderwerp
24-11-2017
50-jarig jubileum cantorij De Fontein
Op vrijdag 24 november viert de cantorij van De Fontein haar 50-jarig jubileum. Onder leiding van cantrix Jose van Dijken laat het koor op vrijdagavond 24 november horen wat ze kunnen. Naast het vocale deel zijn er ook instrumentale bijdragen van diverse musici op het orgel, de piano, fluit, accordeon etc.
Aanvang: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur
Toegang en parkeren gratis
De Fontein, Eikenlaan 255
26-11-2017 Het nieuwe lied
De viering van Schoonheid met een Ziel op 26 november 2017 staat in het teken van Tijd en Eeuwigheid. Er worden nieuwe liederen gezongen van de hand van Marijke de Bruine die zij speciaal voor deze thematiek heeft gemaakt. Het is de laatste zondag van het kerkelijk jaar; de week erna begint Advent. Deze viering biedt volop gelegenheid voor bedachtzaamheid en bezinning over de voortsnellende tijd en de toekomst die wij voor ogen hebben. Juist in deze tijd van het jaar is daar behoefte aan bij veel mensen.
Medewerking wordt verleend door het Koor van de Pepergasthuiskerk onder leiding van Wim Opgelder. Peter Rippen bespeelt de vleugel. Voorganger is Tiemo Meijlink.
26 november, 17.00 uur, Martinikerk
26-11-2017 Musica Antiqua Nova
15.00 uur, Lutherse kerk Groningen
'Der Friede sei mit dir' - cantates voor bassolo en ensemble van Bach en Telemann
L'Armonia Sonora met Peter Kooij, bas, Mieneke v.d. Velden, viola da gamba en Leo van Doeselaar. Programma: Buxtehude, Telemann en J.S. Bach, waaronder zijn prachtige solocantate ‘Der Friede sei mit dir’ (BWV 158).
Toegangsprijs: €30,00/€15,00 tot 30 jaar, stadjerspas
T 050-3131455E publiciteit-man@xs4all.nl
www.musicaantiquanova.nl
2-12-2017 Orgelconcert Leo van Doeselaar
Op zaterdagavond 2 december geeft Leo van Doeselaar een orgelconcert op het grote orgel van de Martinikerk met als thema Bach en Luther. Dit concert is onderdeel van de meerjarige serie ‘Bach in de Martinikerk’ waarin alle orgelmuziek van Bach wordt uitgevoerd in de Martinikerk. Leo van Doeselaar speelt meerdere koralen van Luther, getoonzet door Bach, waaronder Ein feste Burg ist unser Gott, maar ook grote fuga’s en praeludiums.
Aanvang 20.00 uur, kosten 10 euro (inclusief een glaasje wijn na afloop)
Voor aanvang van het orgelconcert is er een bijpassend carillonconcert op de Martinitoren door stadsbijaardier Auke de Boer. Een prima luisterplek hiervoor is op het Martinikerkhof.
3-12-2017
Orgelrecital Wolfgang Zerer
Op het nieuwe barok-orgel (van Bernhardt Edskes) van de Lutherse kerk Groningen met werken van Scheidemann, Buxtehude, en Bach. De muziek staat deels in teken van zondag Eerste Advent. Van harte welkom bij dit lunchconcert in de Lutherse kerk.
Zondag 3 december, aanvang 13.00 uur.
Lutherse kerk, Haddingestraat 23 Groningen.
Entree: 10 euro (donateurs SVLK 8 euro)
Reserveren kan via info@svlk.nl.
10-12-2017
Ionaviering in de Doopgezinde Kerk te Groningen
Zondag 10 december om 17.00 uur (2e zondag in de maand) is er een Ionaviering in de Doopsgezinde Kerk te Groningen. Dit seizoen houden we de vieringen aan de hand van de schilderijenreeks 'Creation' De schepping van hemel en aarde en hij zag dat het goed was (Genesis 1,2:1-4) van kunstenares Henriette Alexander. De vieringen ademen de sfeer van Iona met melodieën en liederen die daar zijn geboren en met de eenvoud en de stilte die je daar kunt ervaren. De vesper wordt verzorgd door Evert Jan Veldman en Tony Kalmthout. Stef Tuinstra leidt ons op de piano door de liederen. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie/thee. Van harte genodigd! 

 

 Lees voor meer informtie Kerk in Stad!