datum  onderwerp
06-05-2018
Muziek voor Vrede
Op zondag 6 mei wordt in het kader van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag Muziek voor Vrede uitgevoerd: koormuziek van Karl Jenkins uit The Armed Man en The Peacemakers. Deze muziek zal klinken in de Immanuelkerk en in de Martinikerk. Uitvoerenden zijn een projectkoor en professioneel muziekensemble onder leiding van Cobien Nieuwpoort.
Afwisselend met de muziek wordt het gesproken woord verzorgd door ds. Jannet van der Spek en ds. Tiemo Meijlink.
6 mei 2018 om 10.00 in de Immanuelkerk, Overwinningsplein (uitvoering in een viering)
6 mei 2018 om 17.00 in de Martinikerk, Grote Markt (in de viering van Schoonheid met een Ziel).
06-05-2018
Cantatediensten in de Nieuwe Kerk te Groningen (25 jaar)
De eerstvolgende cantatedienst is op zondag 6 mei. Uitgevoerd wordt deel I uit de Musicalische Exequien (Heinrich Schütz, 1585 – 1672) en enkele werken van tijdgenoten. De werken worden uitgevoerd door Consequens o.l.v. Han Warmelink.
Heinrich Schütz schreef in 1636 de Musicalische Exequien in opdracht van graaf Heinrich Posthumus Reuß voor diens uitvaart. Dit meesterwerk wordt omkaderd met werken van tijdgenoten die aansluiten bij het herdenken van onderdrukking en bevrijding. De voorganger is ds. Alberte van Ess, organist is Stef Tuinstra
Nieuwe Kerk Groningen, 17.00 uur
Toegang gratis, collecte bij de uitgang.
www.cantatediensten.nl
16-05-2018
Benefietoncert Nieuwe Kerk
Op 16 mei is er in de Nieuwe Kerk een concert van een van de helderste neoklassieke componisten van nu. Kirill Richter heeft zich vooral zelf ontwikkeld tot componist en pianist. Hij is afgestudeerd aan de Nationale Nucleaire Research Universiteit in Rusland en de British Higher School of Art & Design. Hij is pas 28 jaar maar componeert muziek voor het beroemde Mariinsky Theater in Petersburg, waar hij ook optreedt in soloconcerten met 1500 bezoekers. ‘Wat zijn performance – en eigen composities – zo aangrijpend maakt, is zijn enorme commitment aan presentatie. Elk moment is nauwkeurig bedacht: een herhaalde figuur leidt altijd ergens toe en rustmomenten duren precies lang genoeg – de lengte van een ademhaling – om de daaropvolgende bombast verbazingwekkend effectief te maken.’ (Classical:NEXT)
Uitvoerenden: Kirill Richter (componist/piano), Aliona Zinovieva (viool), Avgust Krepak (cello)
Nieuwe Kerkhof 1, Groningen
De opbrengst van het concert is bestemd voor nieuw licht en geluid in de Nieuwe Kerk.
Toegang vrij, collecte na afloop.
25-05-2018
An evening with the blues – Eric Clapton
Clapton is feitelijk een tijdgenoot van de heren van Pink Floyd, maar vooral bekend van de muziek van Wonderful Tonight en Cocaïne. Clapton heeft in vele bands gespeeld (o.a. Cream en Blind Faith) en heeft daardoor al vroeg zijn naam gevestigd. Hij heeft sinds de jaren ‘70 circa veertig Lp’s op zijn naam staan. De avond begint met een impressie van het Farewell concert van het powertrio Cream. Het zijn oude beelden, maar geven een goede indruk van de muziek van Eric Clapton, Ginger Baker en Jack Bruce. Na de pauze laten we het concert Live at the Royal Hall uit 2015 zien.
Van harte welkom in de Immanuelkerk. De aanvangstijd is 19.30 uur, entree bedraagt €5,00. Koffie en thee is gratis.

 

 Lees voor meer informtie Kerk in Stad!